Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Re: mv 600i
děkuji za odpověď a nabídku, prosím vás ještě jeden dotaz. Na internetu jsem našel světlo Unomat DC 2000 (20W) s vestavěným aku, přišlo mi zajímavé, nevíte o něm něco ? (případně cena a dostupnost?) děkuju
Re: mv 650
To světlo sice stojí o pětistovku méně, ale problém bude jinde: VL-10Li (má 10W) pasuje na aku-patice devítkové řady (analogy a tříčipy Canon), kdežto Vaše kamera má aku pětkové řady (to jest na BP-512, 522, 535). Zřejmě nejvýhodnější nabídkou současnosti je světlo Unomat LX-800LP, které má 150W a jedinou jeho nevýhodou je závislost na elektrické síti. Stojí s běžnou marží okolo 2 tisíc korun a má 5 metrů dlouhý přívod (tenký lehký oranžový káblík). Máme je skladem a diskutujícím dáváme slevu... :-) Jinak míváme samozřejmě i akumulátorová světla, ale tam jsou prakticky vždy následující problémy: světlo mívá patici na staré dobré Ni-Cd aku a ty je nutno vlastnit. Logicky je ale potřeba je taky mít čím nabíjet, takže nabíječka je další investicí... Sestavujeme to s dodavatelem zboží Unomat jako SETy \"světlo, 2aku, nabíječka\" - má to 20, 35 nebo 50 Wattů a cenově kolísá v rozmezí 4-5 tisíc. Jinak jsem četl nedávno na grafice diskusi o problému a byl tam dobrý nápad (návod) k zakoupení aku-světla v některém z řetězců pro kutily (Bau-X, OBI, atd.), přičemž takový reflektor má stát od 400 do 700 Kč a naznačuje zajímavé údaje v čele s nezávislostí na síti. A na konec ještě slibuji, že vyfotíme tři druhy brašen a pošleme Vám je přílohou k výběru... HOWG! :-o)