Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: 6Re: Příslušenství MVX150i
Tiez som riesil hluk 150i-cky externym mikrofonom a myslim, ze moja dalsia kamera nebude Canon :-) .Ale nech si kupim akukolvek, na kazdej asi budem pouzivat externy mikrofon (RODE). Ten zvuk cez externy mikrak je podstatne lepsi a kvalitnejsi ako cez vstavany (vratane redukcie hluku kamery)...
PRIMA ZÁBAVA!!! Tahle diskuse se fakt vyvedla. Moje doporučení - venku točím bez mikráku (vítr, auta atd.) a v interiérech jedině s ext.mikrofonem (prozatím mám Hamu). Ale u ní teď musím provést úpravy uchycení, protože jsem zjistil, že \"je sice externí\" a ujde i zvukově, ale např.: uknutí nehtem na obal kamery se ozve i v mikrofonu - je to způsobeno neodizolováním držáku od těla mikrofonu a tudíž je to vše natvrdo spojeno s kamerou. Mám tam sice daný takový gumový silentbloky, ale to bylo jen nouzový řešení. Hluku zdar.
Přečetl jsem pozorně celou diskusi a s překvapením zjišuji, že velké firmy se zjevně chovají podobně k zákazníkům - t.j. přezíravě a s naprostým despektem. Udělal jsem podobnou zkušenost s MD walkmanem SONY - tam po opětném garančním servisu závadu sice nepřiznali, ale alespoň opravili. A to jsem měl prý štěstí - podle prodejců v DATARTU. Papírově pak jsou tihle giganti bezchybní, neomylní a v pořádku před veřejností. Mohu ale utěšit alespoň ty, kdo zkusí externí mikrofon - opravdu to výrazně pomůže a zvuk motorku skoro (pokud je na kameře) nebo vůbec (pokud je mimo kameru) neuslyšíte. Ostatně já stejně jinak netočím :-)
Ludia, tak Vam poviem... Ja som to vyriesil origoš mikrákom DM-50. ZVUK JE UPLNE CITUCKY, ale vsetko ma svoje \"ale\"... mikrak treba nosit vsade so sebou a nakoniec sa stava z malej kamerky, velka kamera. ale za kvalitu sa \"plati\"... co uz. je to vyriesene a bodka! BTW: pre tych, co by chceli mikrak DM-50, mam ho na predaj zvlast, alebo aj celu kameru (Canon mvx150i) aj s mikrakom a prislusenstvom. viac na tomto webe v odstavci \"Inzerce\". PS: p. Jelinek, poslal som Vam foto mojej mašinky, skuste to zamenit v tom inzerate. Dekuji!!! :-)))
Taky jsem \"šastným \" majitelem kamery a chtěl bych se připojit Paax-ovi 4.4.2005, taky by mne zajímalo jak to dopadlo. Díky
Zdravím, dlouho jsem tu nebyl a nějak se ten problém nedořešil, na hluk jsem si už zvykl :-)) . Jen se chci zeptat, jak tedy firma Canon postupovala ? Dejmetomu, že bych chtěl tu kameru reklamovat pro velký noise v nahrávce ? je tu někdo, kdo tohle podstoupil a hlavně opravili to ? Nebo s úsměvem na tváří kopli zákazníka do huby ? četl jsem příspěvek od Petra Jelínka 20.09.2004 15:51:47, ale z toho usuzuju že ze zákaznika udělali spíš blbce... :-( a taky by mě zajímalo, zda nějaký vlastník tohoto typu kamery už odskoušený nějaký externí mikrofon. Díky
6Re: Příslušenství MVX150i
Tuhle větev bych nejraději neviděl. On je Radku fakt, co jsem psal na začátku a v průběhu této diskuse: prodávali jsme MVX150i celkem solidně, až (asi) po půl roce začaly být reklamačky na hluk. U jednoho z posledních kousků se nám dokonce podařilo nechat vyměnit celý buben s hlavami, ale jinak byl pražský servis dost neoblomným... Ale nemyslím si, že je to jenom mikrofonem, bylo to fakt kus od kusu o desítky procent v hlučnosti mechaniky. Je to vyprodáno, takže se na to radši (please) vyprdněme...
Re: Re: 3Re: Příslušenství MVX150i
Ještě dodatek k předchozímu: Nemohu si neodpustit zalát na neserioznost informací na webu Canonu(cz. i de).Jako první digi jsem koupil 650i kde uváděli čas závěrky až 1/8000s oproti 1/2000s u 750i.Což nebyla pravda.Na cz.webu po mé stížnosti opravili, na de. můžete videt stále. Po šoku, který způsobil příšerný šum i za jen trochu zhoršených světel. podmínek šla pryč, na vrácení jsem něco prodělal ale zaplat¡pánbůh. Naivně jsem koupil MVX 150i viz předchozí příspěvek. Přiznávám, že ergonomií, kvalitou zpracování a optikou mi vyhovuje maximálně tak proč ten mikrák sakra nekoupí jako CCD od Sony, když to neumí.A když mám přidat spoustu peněz za kvalitní mikrák můžu si koupit kameru o třídu výš od jiné značky. Co vy na to pane Jelínek? Proč to nejde u kamer, když digi foáky mají dle mého stále nejlepší. rv
Re: 3Re: Příslušenství MVX150i
Ten pán si stížnosti na hluk mechaniky nemusel nikde zjišovat je více než zřejmý a nevadí asi jen hluchému, což poznala asi většina šastných majitelů.Já mám celkem štěstí ale i tak je mnohem vyšší i než u nižších cenových řad ostatních značek.A dle vás u této střední hi-tech třídy by kvalita měla být samozřejmostí.Nechápu jak jinak kvalitní kameru mohl výrobce zprznit zvukem a pustit ji do oběhu.Určitě mu to na reklamě nepřidalo a vám zkreslená recenze také ne. rv
Re: Re: UROBTE PROSIM TEST HLUCNOSTI
Ta hlučnost motorku tam je, chtěl bych ji asi reklamovat, nebo dá se to opravou zlepšit?
Re: UROBTE PROSIM TEST HLUCNOSTI
No, vidím že autor webu můj včerejší příspěvek zmazal, asi z důvodu, že jsem mu tím rozhodil stránky, za což se mu omlouvám. Jinak napíšu to ještě jednou a snad se nedopouštím ničeho špatného a konečně to vysvětlí celou diskuzuzi. Pževedl jsem z videa audio stopu ve wav 44 kHz 16 bit a z toho udělal mp3 128 kbps, čili ztátová komprese, ale své to vypoví. Upozorňuji, že je potřeba vypnout všechny EQ a neudělal jsem vyvážení hlasitosti. Podrobnosti na plasun@quick.cz. Odkaz zde neuvedu, jelikož to opět způsobí rozhození www, čili zájemci pište na plasun@quick.cz a já vám ten odkaz zašlu.
Re: Re: UROBTE PROSIM TEST HLUCNOSTI
Zda se, halt ze Mr. Frog slysi i travu rust.
Re: UROBTE PROSIM TEST HLUCNOSTI
Rado, ja mam 150i od Januara 2004. Ak by si mal zaujem, mozem ti ju predat za dobru cenu. Je v 100% stave, mne akurat vadi ten zvuk. Mozno som moc narocny a tebe by to nevadilo. Ak mas blizsi zaujem, reaguj na moj prispevok.
Re: Re: pre tych co nadavaju na hluk
Ok, pokud máte zájem, tak to udělám pro ty co chtějí, napište mi na plasun@quick.cz a já něco vytvořím a zašlu odkaz, kde to stáhnout (otázka 15 minut). cau PaaX
Re: pre tych co nadavaju na hluk
Ten hluk kamery si vyzkoušejte při koupi. Nahrajte chvíli relativního ticha. Pak si to přehrávejte přes kameru a otáčejte tím kolečkem, kterým se reguluje hlasitost. Pokud to hlučí pořád stejně, tak je to dobré. Pokud se to otáčením kolečka zesiluje, tak si vyberte jinou kameru.
pre tych co nadavaju na hluk
a co tak keby to urobili ti co na ten hluk nadavaju. ak to bude v ramci normy (podla mojich poziadaviek) kupujem. prosim Vas ti co ste to ohovarali vedeli by ste niekde pustit mpg so zvukom v tichej miestnosti? Dakujem
UROBTE PROSIM TEST HLUCNOSTI
uz by bol predsa len lepsie asi ten test hlucnosti urobit staci kratka nahravka v tichej miestnosti hodit do mpg a nechat stiahnut. niekde som to tak videl ale nie u 150i. Kedze ceny u vas su podstatne nizsie ako na slovensku, nemozem sa rozhodnut len tak... a chcel by som si byt isty ze ten hluk mi vadit nebude...co dufam lebo som na MVX150i riadne naladeny. dakujem
Re: XkrátRe: Příslušenství
No, moc se mi nezdá, že při té frekvenci, v jaké se objevují stesky na hlučnost Canona, by p. Jelínek (při jejich počtech prodaných kusů) nezaznamenal ani jednu připomínku.
Re: XY-Re: Příslušenství?
Jo, článek před tímto jsem psal já. Ještě mě napadla jedna věc, sice to není až tak podstatné, ale v manuálu jsem to moc nepochopil. Jedná se o video natočené na SD kartu. Píší tam že lze natočit 10s videa v rozlišení 320x240, ale to u 8 MB karty, je to tak, že pokud koupím kartu větší, třeba 64 MB, nahraje se tam to video delší, nebo je v systemu kamery zkrátka 10s strop v tomto rozlišení a zbytek je využito na fotografie ? Jinak díky za ten článek o VFL-1, ale uvítal bych třeba ukázkový obrázek, či náhled malého videa s touto lampou a bez. hlavně fotografie. Díky Michal Plasuň
Re: Re: XY-Re: Příslušenství?
No tak jsem to doma testoval a zjistil jsem, že ten hluk není zas až tak extrémní, je to únosné, mimochodem mě trošku vrní video, nebo počítač a všechny tyto zvuky tam jsou, tak jsem šel do koupelny, kde je relativně nejklidněji a točil jsem, je tam slyšet jemný takový šum z mechaniky, ale bylo to opravdu v klidné místnosti. Pak jsem šel k nám do zkušebny, kde je absolutní ticho, jelikož to tam máme odhlučněné a bylo to zase minimální, ale nějaký chalas to tam dělá. čili paradoxně mě nemrzí zvuk, ale obraz, nevím zda-li jsem napřišel na to jak, ale chybí mě tam barevná sytost, ten obraz je vyblitý, takový mrtvý. Nevím jestli se s tím umí software vypořádat. Jinak nelituji peněz, které jsem do toho dal, myslím, že to je vydařený kousek.
Re: XY-Re: Příslušenství?
U levnějších Canonů včetně 150i , i když jsou např. v USA oblíbené a doporučované , j e poukazováno na dva nedostatky. Hluk motorku v záznamu - liší se to kus od kusu a slabý výkon při slabším osvětlení. 150i je na tom při slabším osvětlení podstatně lépe než než řada 600, ale stejně nedosahuje SONY. Ten hluk se asi podařilo odstranit filtrem u řady 700. Doufejme, že obdobný filtr zařadí i do Canonu 150 nebo do jeho nástupce. Kolegovi, který měl jiný Canon na opravě s mechanikou, začal hluk v záznamu rušit srozumitelnost řeči, i když před opravou si na něj nemohl stěžovat.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přís
HM, jenze, co si clovek nevyzkousi sam, tak to se proste nikde nedozvi... Ted bych novou kameru uz kupoval jinak...
XkrátRe: Příslušenství
Není nad to, převrátit cokoli, co kdo z diskutujících bude chtít, že ano. Já jsem napsal - a ve chvíli toho psaní to BYLA aktuální informace - že neznám nikoho, kdo by si stěžoval na nadměrnou hlučnost konkrétně u modelu Canon MVX150i. A psal jsem taky jinde, že mám denně ve schránce spousty stesků na všechny značky bez rozdílu, a to zejména v kategorii základních spotřebních řad. čtu např. o zhnusení z toho či onoho modelu Sony, zklamání z některého z typů od JVC, bolestné loučení s konkrétním Panasonicem po závadách i zlobné reakce z některého z Canonů. Budete-li nadále diskutovat o tom, že má být nejnižší kategorie špičkou anebo jste čekali od střední kategorie nejlepší výsledky, asi si tady nikdo nepomůže. My bychom se mohli pokusit domluvit ono druhdy diskutované změření hlučnosti jednotlivých strojů, ale otázka nestojí, jestli to lze, ale že by to zaplatila (fest!) naše firma a od některých z vás budeme zase slýchat jen kritiku (vždy bychom to mohli zmanipulovat, že ano)... A něco o tom opakování \"Re\" jsem tu psal taky - a zase nic. Tak si aspoň prosím zapamatujte, že po zapsání diskusního příspěvku nelze \"aktualizovat\" stránku, jinak je tam váš příspěvek opakován... Díky. A zítra snad zvládneme něco zajímavého o tom probíraném příslušenství... :-J)
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přísluše
A je to tady zase. četl jsem to v různých diskuzích již x-krát a sám jsem si to mohl ověřit (bohužel pouze na jedné kameře-5i). Je to zkrátka asi bolest Canonu. A to i přes to, že p. Jelínek nikoho s takovou kamerou nezná. A potom ještě horší citlivost ve zhoršených světel. podmínkách (taky vlastní zkušenost).
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příslušenstv
Kdybyste mel chvili, poslete mi prosim kousek... Zajimalo by me to. Jak moc se treba lisi kus od kusu... Jinak, mam ji take teprv chvili... Dik
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příslušenství MV
Muzu vecer nahrat \"ticho\" a poslat Vam to do E-mailu. Me to fakt nechyta zvuk mechaniky. Pri zoomovani je nepatrne slyset zvuk motorku. Mozna ze Vase modely maj citlivjejc nastaveny snimani. To je jediny co me napada. Nebo to souvisy s dobou pouzivani. Ja mam kameru teprve necely mesic. Kdyz uz zminujem MVX2i, nevite nekdo kolik ma efektivnich pixelu pro zaznam na pasku. V manualu mam napsano 1000000 a nekde v Americe jsem videl 690000. Predpokladam, ze cim vice tim lepe ?
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příslušenství MVX 15
Prave, si taky myslim, ze nemam sanci... Od teto tridy jsem to taky ocekaval, spis me ale zarazilo, ze Martin Rus psal, ze problem nema... Jak jsem ale jiz psal o nekolik prispevku vyse... Predpokladam, ze se vsi vyresi pri zpracovani na pocitaci a bude klid...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příslušenství MVX 150i
Ja vam poviem, kam sa so servisom dostanete... NIKAM! Slepa ulicka! Mam 150i. Vrci mi motor. Pocut ho v nahravke. Isiel som do servisu a dvakrat ma odbili, ze je to v ramci normy... Na moje naliehanie mi na treti krat TROSKA vylepsil zvuk, ale furt tam pocujem motorckek v nahravke!!! Canon...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příslušenství MVX 150i
Podle toho, co tak ctu na internetu, tak to vetsinou na reklamaci neni. Tezko rict, kde lezi ta hranice... Mozna by se k tomu mohl vyjadrit p. Jelinek... Mam ji od nej. Bohuzel jsem ale az z Mlade Boleslavi, takze spis by me zajimalo subjektivni srovnani... Kdyby byl nahodou nekdo z techto koncin a mel by na me par minut...
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příslušenství MVX 150i
Zoom je trochu slyset, to mate pravdu. Jinak ale hluk mechaniky neslysim. Mel jsem predtim Panasonic NVDS15EG s mikrofony nasmerovanymi dopredu a stejne jsem zoomovani slysel. Bratrance ma PCR330 a tam je zoom slyset taky. Doporucuji vyuzit zarucni opravu a nebo pouzivat externi mikrofon. Ja tam fakt nic z mechaniky neslysim. Co se \"blank search\" tyce, tak ja to resim pomoci DATE search. Mackam tak dlouho, az se to zastavi. Mate pravdu, ze samotna funkce \"blank search\", tak jak je definovana u Panasonicu tam neni. Takze se omlouvam, za mateni.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Příslušenství MVX 150i
Jestli mi napisete, ze to jde a jak a bude to skutecne fungovat, tak se omluvim vsem. Navod jsem ale za timto ucelem cetl nekolikrat a nic jsem se nedozvedel... Doopravdy neni nic slyset? Pokud natacim v mistnosti, kde je klid, tak slysim na nahravce i zoom... Natoz pak vrceni motorku...
Re: Re: Re: Re: Re: Příslušenství MVX 150i
Asi máte jiný model a nebo vadný kus. Já mám také MVX2i a neslyším nic i v tichých pasážích. Samozřejmě, že MVX2i má funkci hledání konce nahrávky, jen to chce nebýt líný a přečíst si pořádně návod.
Re: Re: Re: Re: Příslušenství MVX 150i
Mam sice MVX2i, ale myslim, ze situace je obdobna... Me treba mrzi celkova jeji hlucnost... Na druhou stranu (mam ji chvili, takze jsem se k tomu jeste nedostal) by nemel preci byt problem odfiltrovat nezadouci zvuk pri zpracovani v pocitaci. Doufam, ze tak tomu bude. Pak je po problemu...Co me ale nastvalo a prekvapilo nejvic (a co me zaroven nenapadlo pri nakupu zkoumat) je fakt, ze kamera nedokaze automaticky najit konec nahravky a pokracovat od tohoto mista... Jak je to u MVX150i?
Re: Re: Re: Příslušenství MVX 150i
No, dneska jsem si jí koupil, čili přes víkend budu testovat a taky sdělím info. Jinak ten hluk je dost silný už jenom při samotné činnosti kamery, čili nevím jak to mic. zaznamená.
Re: Re: Příslušenství MVX 150i
Ja mam tiez 150i a musim skonstatovat, ze JE TAM ZNACNE POCUT HLUK Z MOTORCEKA v nahratom zazname. Skutocne som sklamany...
Re: RE: Příslušenství MVX 150i
OK, děkuji za odpověď, je to poměrně lodické, tím by cena kamery klasla na nějakých 12000 Kč :-)), jen mě zaráží jakou formou to prezentují na oficiálních stránkách, stačilo u nich jen dopsat že to lze dokoupit jako příslušenství a né, že to je příslušenství. Každopádně ještě jednou díky za odpověď. M.P.
RE: Příslušenství MVX 150i
K tomu opravdu dodávanému příslušenství k MVX150i: Oproti nižším modelům je tam silnější Aku BP-512 a jinak všechno v podstatě stejné. Předsádka je u MV650i v ceně jako u jediné Cam a onen WD30,5 se vzhledově oproti originální v blistru dost výrazně liší! Ale MVX150i má samozřejmě průměr 37mm! Omlouvám se za svou netaktní reakci, ale mě někdy fakt až zaráží, jak moc naivní otázky jsou (nejen zde) naznačovány. Jinak ona WD-H37 předsádka je \"darda\", protože stojí MOC 6.047,- Kč - oproti Tele-konvertoru, ten by se dal asi použít od Sony za mnohem míň. Mikrofon je taky šílený (DM50 je za 8.559,-), ale dá se nahradit solidní Hamou za 14-15 stovek. No a ta záblesková lampa VFL1 - objednána jest na tzv. back-orderu a hned po dodávce o ní napíšeme. A cena VFL-1 je krásná: MOC 5.445,- Kč... Tož tak s tím Accessories. A už se prosím nedurděte, naším úkolem NENÍ odradit si lidi, fakt... :-D)
5Re: Příslušenství MVX150i
Ale já opravdu nevím o nikom, kdo by si stěžoval na nadměrný hluk speciálně u MVX150-tek! A prodali jsme jich dost. Ony hlukové filtry byly o nových řadách MV7xx a proloženě jsem v tom článku dal jasně najevo, že jde o citaci z WEB-u Canon CZ. Ale dá se tu napsat i opak: vlastně máme zprávy prakticky z každé spotřební kategorie amatérských kamer, že připadají uživatelům hlučnější. Ale MVX150i nepovažuji za spotřebku! Jinak bych se (v dobrém) ohradil proti výrazu \"darda\" - my to v Brně používáme, když nám někdo \"dá do palice\" - například když zaplatím za kafe 80 korun nebo mi například naúčtuje autoservis za výměnu oleje v motoru auta 7 tisíc, protože je značkový... :-) A veřejně se kaji za naši firmu, že jsme na ten Váš požadavek zapomněli a hned po \"příletu\" do firmy to půjdu osobně (dnes) vyzkoušet a dám vědět... :-D)
Re: 3Re: Příslušenství MVX150i
Cha cháá, tak to je teda darda. Tady pane Jelínku píšete, že nevíte o nikom, kdo by si stěžoval na hluk mechaniky a v jiném článku o nových Cánonech uvádíte - cituji: \"Ve všech modelech je zabudován nový filtr, který odstraňuje hluk z mechanismu pásku a z ložisek a přispívá tak ke 40dB odstupu šumu od signálu (40dB S/N)\". To ten Cánon asi filtruje absolutní ticho, že? No ale teď vážně. Jelikož se právě rozhoduji, jakou kameru si koupit (Sony 22 x Canon 630?), zabrousím na vaše stránky několikrát týdně, protože přinášíte bezkonkurenčně nejlepší informace. A taky jsem se mockrát pobavil při čtení dotazů i odpovědí. Jen mě mrzí, že můj asi 10 dní starý dotaz ohledně funkce u Sony TRV-22 \"Color Slow Shutter\" zůstal bez odpovědi. Můžete mi říct, jestli je to od Sonyho konečně nějaká funkce schopná kvalitně nahrávat barevně za šera a noci, nebo je to jen nějaká fligna, která ani nestála ve Vašem jinak velmi podrobném Megatestu za zmínku? Klidně mi to pošlete jen na mail, a se tady náhodou neprovalí, že jste zapomněli otestovat nějakou bombovní funkci!!! (;o)))
OK, já vaše stránky poměrně čtu a čtu taky internet, čili jsem ty postřehy o hluku mechaniky četl na jiných forech, tedy odtud tu informaci mám. Dále jsem z vaší odpovědi v rozpacích, já se neptal na SuperB, ale na 150i (ano pochopil jsem vaší narážku a podobně na ní reaguji). Na vašem foru jsem četl, že k modelu 650 je k dostání taky předsádka a tu také potvrdili, tak nevím jestli je to příslušenství, které stránky uvádí opravdu takové. Ano příslušenství je cca c ceně 15000, čili proto se ptám zde, kde máte den co den aktual. informace. Tak pokud bych mohl tedy ještě jednou poprosit, je v příslušenství MVX 150i vůbec nějaká předsádka a také to světlo, co uvádí oficiální www canonu a také se uvádí v některých internetových obcodech ? A ten hluk té mechaniky by mě až tak moc netrápil, jelikož natáčím ve vesměc hlučných místnostech a vše jistě vyřeší externí mic. Děkuji Michal Plasuň
zdravim, tiez rozmyslam o MVX150i a jedine co ma zatial trapilo bol prave ten zvuk, kedze sa rozhodujem oproti GS50 ktora ma vraj zvuk najlepsi na trhu. Nedal by sa v oblasti zvuku urobit test kde by ste urobili zopar prikladov kde by sme vedeli pocut aspon na reprakoch o akom hluku to vlastne rozpravame? niekde som si vsimol vo svete ze nieco taketo robili a velmi to pri rozhodovani pomaha, len prave canon tam v tych testoch nebol:-( dakujem
Re: Příslušenství MVX 150i
Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že ten hluk v tichých pasažích tam opravdu je. Rozhodně jsem nečekal, že to bude tolik. Dalším zklamáním pro mě je ovládání zoomu. A dělám, co dělám, plochá páčka má tendenci se zadrhávat a o jemné úpravě rychlosti zoomu nemůže být v žádném případě řeč. Na druhou stranu musím ale podotknout, že tady veškerá negativa končí a s kamerou jsem jinak nadmíru spokojen.
3Re: Příslušenství MVX150i
Vcelku odpovědně sledujeme poměrně vysoké procento realizovaných zákazníků, jež u nás nakoupili MVX150i. Bez nadbytečné loajality k firmě Canon musím zopakovat, že právě model MVX150i činí dnes (MOC 31.490) nejspíše nejlepší investici v kategorii \"KOLEM30ti\". Kde si ten pán zjistil, že \"dost lidí nadává na hluk mechaniky\", to fakt netuším, ale úvahy nad formulacemi ohledně příslušenství z WEB-u Canon CZ jsou (že nemůžeme pána urazit?..:-)) značně naivní. V letáku k Superbu se taky dozvíte (?), že lze mít v příslušenství navigačku, automatickou klimu a Xenony nebo \"piknikový stolek a stan pro 7 osob\", ale asi to nikdy nebude v ceně a tedy zadarmo, že... Ona TELEpředsádka (37mm) je za cca 5 tisíc a pomícháte-li 30,5 s průměrem 37mm, je to už spíše o úplném tápání (diplomaticky prosím) nebo zkoušení, jestli nejsme na naší www až takoví pitomci. No - nejsme, ale pište dál... :-J
Kameru mám teprve asi 2 měsíce, ale žádný hluk z mechaniky jsem zatím nepozoroval. A to jsem natáčel jak doma tak i venku.
Re: Příslušenství MVX 150i
mimochodem dost lidí nadává na hluk mechaniky v tichých záběrech kamery.