Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Re: Re: Kterou kameru ?
oznaceni \"na nic\" byla opravdu nadsazka, omlouvam se. Obcas se skutecne hodit muze, ale chtel jsem tim rict, ze se bez tak velkeho zoomu da dost dobre obejit, narozdil od dostatecne sirokouhleho objetivu, ktery pak chybi porad (nejen pri nataceni v interieru) a predsadky jsou dost drahe a nebo dost nekvalitni reseni. Jinak ten stativ samozrejme pomuze, ale musi byt kvalitni (to je podminka, kterou bohuzel vetsina bezne prodavanych stativu pro kamery nesplnuje) a ani na nem pri tomhle zoomu nelze s kamerou prilis manipulovat. Samozrejme pokud chcete filmovat prirodu, zvirata apod. tak tam se zas dlouhe ohnisko samozrejme hodi.
Re: Re: Kterou kameru ?
Pro Jirik: Doplním bh o podstatnou informaci: V praxi to nemusí být na nic, pokud máte stativ. Sony TRV 355E měla zoom 20x a ze stativu se s ní daly např. v interiérech při dobrém osvětlení dělat pěkné a použitelné detaily rukou nebo obličejů umělců hrajících na nástroje. Kdyby tak jinak skvělé Canony MVX 25i a 3i měly tuhle schopnost... Také si ověřte, jak při maximálním optickém zoomu kamera ostří.
Re: Kterou kameru ?
Pro Jirik: 24x se fakt udrzet neda, a v praxi to skutecne je na nic (mam u BS-8 20x a normalne to nikdy nepouziju). Daleko dulezitejsi je jak sirokouhly je objektiv na spodnim konci.
Re: 3Re: video z GS11?
Samozemě máte pravdu, video z kamery \"tahá\" do PC přes 1394, měl jsem špatné informace. Na kejsu mám zepředu 1394 vyvedenu, tak to snad nebude problém. Jěště převod do nějakého kvalitního MPEG2 a pak na DVD. Ještě jednou díky.
Kterou kameru ?
Poradí mi někdo, kterou kameru koupit ? Líbí se mi Panasonic NV-SG 11 EGE-S a Sony DCR HC 14E. U Panasonicu se mi líbí ten 24x zoom, ale udržím to ? Není tam ale digi výstup. Mám Panasonic DVD rekordér a chci to stahovat na DVD. Za rady dík...
4Re: video z GS11?
Pod předchozí příspěvek jsem se zapomněl podepsat, doplňuji.
4Re: video z GS11?
Myslím, že Weberovi jde jen o kabel (viz. výše). Ten mě vloni stál něco přes stovku. V předvánočním čase zrychleného koloběhu financí v přírodě tedy není nutné přemýšlet nad úsporou za kabel, nekomplikovat to a přenosu videa do PC dát, co mu náleží.
3Re: video z GS11?
Váš kámoš určitě (!) netahá tzv. plný DV-PAL přes USB ani u Canonu MVX3i, ani u někdejší dlaňovky MV3i (to je ale už o pár letech zpět a ta cena..?). Použijte klidně externí HDD a kámošův PC, ale co s výsledkem pak - na závěr - že ano..? Jinými slovy: chce to vlastní rozhraní IEEE1394 v PC, v němž editujete. Naše cena \"řadiče, kabelu a SW\" začíná kolem sedmi stovek...
Re: Re: video z GS11?
Velice děkuji za rychlou odpověď, tak asi budu muset koupit kabel 1394. Chtěl jsem ušetřit 300,- pokud by to šlo přes USB, ale ségra přijede a bude chtít přehrát video a zase si ji odveze tak nebude čas kupovat tu 1394ku. Kámoš má Canon 3i?? za 42.000,- a tahá to přes USB, tak jsem myslel, že by to mohlo jít.
Re: video z GS11?
Pokud to Panasonic za poslední týdny nezměnil, určitě to půjde ven pouze DV-výstupem (Fire-Wire). USB-rozhraní je na kamerách zatím obvykle jen na stahování digi-fota, komprimátů videa anebo funkci tzv. WEB-kamery. Je sice pravdou, že první vlaštovky s USB2.0 pro plné video jsou hlášeny, ale GS11 se to rozhodně netýká (viz návod)...