Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Softare k pan. gs330
Ba, ba, dobrá připomínka.
Napadlo mě Edu i Boba kapku doplnit: Ona zdířka Fire-Wire je maličký obdélníček s vykouslým zubem, stejně jako u GS320 http://www.videokamery.cz/obrazky/8-gs320-B.jpg (mezeru smazat). Pokud tedy máte např. W-XP, připojená kamera se patřičně zahlásí a pro stažení lze použít i součást OS počítače W-Movie-Maker (Start-Programy-Příslušenství-Zábava). Další CD-čko není potřeba, jen ono FW-rozhraní, jak píše Eda... :-)
Edo, to je odpověď na jedničku! Jasná a nekomplikovaná. Jedna z mála, kterou jsem beze zbytku pochopil i já. Možná měl tazatel na mysli instalaci s kamerou dodávaného primitivního střihového sw. Ale ty "naše" jsou zpravidla lepší, osvědčené a mnohdy dokonce "mluví" česky.
Jde o páskovou miniDV kameru žeano? Pak taková se neinstaluje! Její rozhraní DV OUT je defacto FireWire (FW) rozhraní (je od SONY, a je pouze podobné jako USB od Microfotu). I kdyby měla kamera USB, je pouze pro stahování fotek a kompromisních videosekvencích uložených na pamětové kartě! Z pásku se data sathují pouze po rozhraní FW a to přímo pomocí editačního SW nebo pomocí šikovné utilitky (jednoúčelový jednoduchý SW) -WinDV. To je vše. Tedy pokud nemáte FW rozhraní již na základní desce PC, jinak je nutné jej dokoupit jako PCI kartu.