Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Bitva k 150. výročí prusko-rakouské bitvy r. 1866
Díky za slovo chvály, vždy potěší. Pavle věř nevěř, ten záběr s vybuchující boudou byl čistá a nefalšovaná náhoda ... jen jsem si koutkem okna všiml, že to "blaflo", tak jsem zarámoval obraz přejetím.... On pak v závěru místní komentátor řekl, že bitva projela tak nějak rychle, že to v průběhu nestihli odpálit, tak to bouchlo vše v závěru...
Jediná, jakási výhoda pro mě, že jsem včetně Austerlitzu byl už na pár bitvách, tak člověk tak nějak tuší, kam si stoupnout a že to jde i na jednu kameru z jednoho místa.... podmínka je samozřejmě stativ. Na místě jsem byl o hodinu dřív a pečlivě vybíral.
Tyhle akce se bohužel, naprosto bezohledně .-))))))), dělají bez snahy jakkoliv předvídat, že se to bude i natáčet, takže je nenapadne taková drobnost, jako třeba tmavší protisvah, souvislý porost, či prostě jen odjet s autama atd.-)))))))
Byla to prostě taková krásná víkendovka, účinkujícím jsem to nezáviděl ani náhodou, padali pak na "držky", sluníčko jelo na 120proc .-))) O koně však měli luxusně postaráno, stín a dostatek vody... Toho si prostě člověk musí v takové parnu všimnout.
Natáčeno bylo pro město,přeci jenom taková bitva ani u nás není zatím tradicí a rekonstrukce se opakovala teprve podruhé.
PS pokud sis všiml občasného přidrhávání v obraze, tak to je stativem. Prostě bylo takové horko, že i fluidní hlava stativu to prostě nedávala .-(((( to jsem snad zažil teprve podruhé....
Re: Bitva k 150. výročí prusko-rakouské bitvy r. 1866
Krásně stabilní kamera, pěkný obrázky (ten konec s velkým střílením, plameny a děly a kolem ležícími "mrtvými" je velmi akční), strojově posekaný louky .-) a trochu až moc sluníčka (těmhle bitvám bráno čistě výtvarně sluší mlha).
Hezky udělaný, dobře vyšel ten záběr s vybuchující boudou v druhým plánu. Asi jsi o tom věděl dopředu, protože je fajn, že to "jakoby přirozeně bouchlo" v pozadí už jedoucího záběru, prodiváka nečekaně - nebyl jsi nějak na boudu zaměřený - aniž bys to ale pak nějak zběsile honil kamerou. To se mi líbí.
Ti "ležící mrtví" to dělají trochu reálnější, z pohledu diváků, dobrý nápad organizátorů.