Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Canon MVX 200i nebo Sony HC22?
Testoval jsem v interiéru, transfokátor samozřejmě na minimum a ze stejného místa za stejných podmínek jsem to namířil v obyváku na rohovou sedačku a stolek vedle ní. Potom jsem se podíval na obrazovku a opravdu se mi do Canonky toho stolku vešla jen půlka. Odhaduji záběr tak cca o 15% užší.
Aha,tieto kamery..Uz to mam.MVX200i,hej moze byt.. Sorry.
Tak to chcem vediet,aky CANON si testoval??? Nabuduce,pis podrobnejsie.Co sa tyka Real Widescreen od CANONU,ten pouziva chipy navyse,neexistuje,ze SONY toho berie viacej do zaberu.Aky CANON a a aku SONY????
Právě jsem dokončil test širokoúhlosti obou zmiňovaných modelů a opět vede Sony 1:0 na Canonem. Do Sonky mi vleze rohová sedačka a celý konferenční stolek, kdežto do Canonky sedačka a jenom půlka stolku.
K motorku u Canonu: Zkuste MVX20i, to byla tichá série, mluvím ze zkušenosti.
Mě doma zústane Canon, protože je to fakt strojovna na první pohled, každá z obou má svoje pro a proti.
Tak jsi mě právě vyprovokoval k porovnání hluku obou kamer. S oběma jsem se zavřel do pokoje a nahrával jsem ticho. Sonka jednoznačně vede. Kvílející zvuk motoru Canonu tam skutečně je. Znatelný i při přímém provozu kamery. Při přehrávce ticha na TV Canon pískal už od 2/3 reg. hlasitosti a Sonka si jemně pobrukovala těsně před maximem zesílení televize. Canon je pro moje účely použitelný, protože točím sport, kde je furt rambajs nebo vítr. Pro komorní muziku Canon opravdu není. Tak mi sakra někdo taky poraďte kterou si mám vybrat, když ta Canonka je tak hezká !!!!!
Možná je fakt Canon opravdu hlučnější, ale pro mě je to zanedbatelné a vůbec mi to nevadí, přesně nevím zkusím se na to zaměřit, ale právě jsem provedl porovnání obrazové kvality venku při zamračené obloze a opět se mi potvrdily předchozí pocity.Canon je trochu více světelný/logicky vzhledem k větší velikosti objektivu a snímače/ ale ten obrázek je z něho jaksi o trochu míň ostrý než ze Sonky, u Canonu musím ubrat barevný kontrast na televizi a u Sonky naopak trochu přidávám. Je mi předem jasné, že pokud bych srovnával srovnatelné a to o řadu vyšší Sonku adekvátní ke třídě 200i od Canonu tak Sony jednoznačně vyhraje. Myslím že Canon obrazovou kvalitou trochu pokulhává za Sony a Panasonicem, měl jsem možnost krátce prubnout Canon 700i a to byla solidně provedená mašinka, ale obraz hrůza a běs. Sonky to mají tak trochu obráceně, zpracování dost logricové ale obraz v cajku.
Diky moc za vycerpavajici odpoved. Porad se jeste rozhoduju ona ta mvx 200i je stejne draha jenom na něm. e-shopu. v cesku stoji o 5K vic. Jeste jeden dotaz: Chci s zeptat na zvuk, konkretne slysitelnost kazetove mechaniky v tichych pasazich na zvuk. zaznamu. mel jsem jvc GR-D230, ktra byl super, krome toho, ze byla strasne slyset kazet mechanika. dokonce to rusilo i pry hlasitejsich pasazich.
Ještě jsem zapoměl napsat, že Canon má optický zoom 14 a sonka 20 násobný a když u obou dám transfokátor naplno/tele/ tak nevidím znetelný rozdíl ve velikosti obrázku, zatím jsem nestudoval jak je rozdílná širokoúhlost obou kamer ale fakt je ten zoom srovnatelný a navíc těch 14 neudržím v ruce bez stativu. Co mě překvapilo, tak to, že nejnižší řada Sony má srovnatelný obrázek s Canonem, který patří o třídu výš.
Ahoj, 200i je opravdu hezký mazlík, kdežto Sony 22 je nevzhledná škarýda. Sony má lepší obraz venku,/ostrost/ Canon zase v interiéru./světelnost většího čipu/ Sony trochu barví základní červenou mírně do oranžova, Canon zase více do tmavé až vínové.Na výklopném disleji u Canonu toho moc za slunka není vidět, takže musíš často použít méně pohodlný hledáček, který je však barevný a výklopný. Sonka má displej perfektní i za sluníčka, takže hledáček vůbec nepotřebuješ a vůbec nevadí že ho nemá výklopný a je jen čb. Sony má také lépe vyřešenu spotřebu energie a déle vydrží akumulátor na jedno nabití. Canon má výhodu zpětného krokování a dig. zoomu při přehrávání. To krokování zpět asi využiješ, zoom moc ne. Sony konkreétně 22 má výhodu jakési dock stacion, takže pokud láduješ do complu, tak další body pro Sony. Sony má výhodu menších rozměrů a taky má super věc, záklopku objektivu namísto plandající krytky. Canon vkládá kazetu zvrchu a Sony nepohodlně zespod. Momentálně podrobně testuji mvx 200i a HC 19. Závěrem bych chtěl dodat, že a koupíš 200i nebo HC22 tak neprohloupíš, možná by bylo dobrý zjistit, jestli new řada Canon MVX300 apod nemá vylepšený dislej oproti řadě 200? To mě dost na Canonu vadí, že je v tom blbě vidět. Sám mám možnost výběru z obou dvou typů a zřejmě se přikloním k Canonu 200i ale nenechej se ovlivnit.