Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: JVC GR-DF540EX
Aký čas znamená dlho? Kamera štartuje podža mňa normálne. Schválne som si stopol čas. Je to 2 - 2,5 sekundy. Kvalita fotiek sa rovná kvalite 1,33 Mpix. Na fotografovanie a kvalitné fotky zásadne používam foák s vätčším počtom Mpix.
Tak to mě zkušenosti s kamerkou docela potěšíly. Sám jsem zpočátku váhal mezi Panasonic NV-GS37 a JVC GR-DF540, pak jsem do toho zatáhl ještě další kamery a taď se v tom dost plácám. Nemáte někdo zkušenosti jak je to se širokoúhlostí záběru (nemyslím ani tak širokoúhlý režim, ale spíš minimální ohniskovou vzdálenost - nikde jsem nenašel údaj přepočtený na kinofilm). Stáhnul jsem si k ní manuál a tam se píše, že má nějaký mód "D-Wide", což má podobný efekt jako předsádka 0,7x. Zajímalo by mě, jak to funguje. Také jsem četl, že kamera hrozně dlouho startuje a má špatný hledáček (jen 0,16"). A jaké dělá fotky? Díky za info.
Vlastním kameru JVC GR-DF 540 E. Bola mi doručená bez závad s kompletným príslušenstvom prepravnou spoločnosou DPD za tri dni od objednania a zaplatenia. Keď že mi došla v utorok 24. 1.2005 tak som mal čas na testovanie až dnes. Nechce sa mi tu vežmi rozpisova, ale testoval som u nej farebné podanie, ostros a kresbu nasnímaných objektov, hlučnos chodu. Ak používaš kameru len v automatike, kamera zvláda všetko v pohode. Farby sú síce trocha chladné, ale rýchlos a pružnos zmeny snímaného prostredia sú plynulé a vežmi rýchle. Tak že sa nestáva to čo pri mojej predošlej dig. kamere, že zaostrovanie nejakú tu sekundu až dve trvalo. Ak je kamera prepnutá na snímanie v automatike, nemôžeš nič manuálne zapnú, len prídavné osvetlenie. Ak prepneš kameru na snímanie M tak vieš viaceré faktory ovplyvni. Ako je vyváženie bielej, snímací program atď. Pri zapnutí v režime M som si všimol, že farby sú jemnejšie a teplejšie. Záleží od svetelných podmienok a aký program zvolíš, či už snímaš za slnka, alebo za zhoršených podmienok. Kamera vežmi dobre a ostro zaostruje. Vinikajúco sníma večer. To jest má správne farebné podanie, minimálne zrnenie a keď že je 1,33 megapix tak nie je vidno raster, ako u 0,8 megapix. Pozor nemá nočné snímanie - infrák!!! Citlivos mikrofónov je vysoká a z toho vyplýva, že vo vežmi tichom prostredí /v noci okolo 24,00 v byte/ je poču trocha chod motorčeka. Pri snímaní za dňa to ani v byte už nie je poču. Vonku už vôbec. Ja ju doporučujem. Za tú cenu a k tomu 1,33 megapix sa oplatí. Nijako svetovo nevyniká ale považujem ju za vežmi dobrý priemer. V tejto kategórií nijako nezaostáva za SONY, Canonom a ani Panasonicom. Ak chceš niečo super, tak musíš priplati. Ak si priemerní, alebo lepší amatér budeš spokojný.
Ja som si ju kúpil. Mám ju ešte len dva dni. Cez víkend sa chystám ju poriadne otestova. Z čoho som príjemne prekvapený je to, že nasnímané video v noci - pouličné osvetlenie, ulica atď. bolo výborné. Farby boli reálne, žiaden šum a ani raster. Je tiež pravdou, že som to musel trocha ponastavova ale už jednu kameru mám 0,8 megapixelovú a táto JVC za vežmi zlích svetelných podmienok sníma oveža lepšie a kvalitnejšie. To prekvapilo aj mňa. Denné zábery vykonám cez víkend a ak a to zaujma tak napíš.
Ač s esem nedováží, prodává jí jeden velký elektro řetězec v čR (EW)
Taky o ní vážně uvažuji. Zdá se mi v této kategorii, ž emá absolutně nejlepší poměr cena/výkon. Dá se najít za dobou cenu jen na stránkách jednoho nejmenovaného obchodu, který ale nesíslí v čR i když má stránky v češtině. Netuším jak je to se záručními opravami a garancí, ale pokud by to nebyl problém, tak vzhledem k velikosti snímacího čipu, výbyvě bych do ní šel. Skvěle padne do ruky!