Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Kamera za 20.000
Marek vdaka za dobre rady. Vankus
pre prevadzkovatela stranok: snazil som sa oddelovat jednotlive odstavce v predchadzajucom prispevku, ale aj tak je to zobrazene vsetko spolu, nemozete s tym, prosim, nieco urobit. ked teraz pozeram na moj prispevok, tak je to velmi neprehladne..... Marek
V tej triede asi hociktoru, Sony, Canon (ja mam Canon). Predajcovia niekedy ponukaju zvyhodnene baliky (kamera, karta, sirokouhla predsadka, kable, software), najlepsie asi bude navstivit nejaky obchod, spytat sa a kameru vyskusat. Co sa tyka prislusenstva: ja som ku kamere dokupoval: dalsi akumulator (vacsinou spolu s kamerou je len zakladny akumulator s najnizsou kapacitou), sirokouhlu predsadku (kamery nejak nevynikaju sirokouhlym zaberom - pre filmovanie v interieroch je predsadka certovsky dobry pomocnik), mikrofon (kazda kamera sumi - s exernym mikrofonom je to podstatne iny zvuk), svetlo (neverte marketingu typu \"nasa kamera snima od 1 lux\" - kazda kamera potrebuje svetlo pre snimanie za sera a v noci), kartu na foto (512MB), filtre (polarizacny a UV), tasku na kameru a potom druhu tasku na kameru a dokupene prislusenstvo :-) t.j. prislusenstvo dodavane spolu s kamery zvycajne za vela nestoji... ak zratam moje doplnky: Svetlo (4000.-SK), mikrofon (zn. Rode - od prevadzkovatela tychto stranok - p. Jelinek, dakujem :-) - Rode je super), predsadka 2000.-, baterka 2500.- ... atd. cca 10-15000.- za to, aby som kameru vylepsil tak, aby sa dala pouzivat... horeuvedene ceny su orientacne (uz si presne nepamatam, co kolko stalo) Moja rada: kupte kameru bez balika za najnizsiu cenu (kable a nabijacka je vzdy ku kamere) a dokupte co treba. a v kazom pripade navstivte obchod (taky, kde predavaci rozumeju tomu co predavaju. Ak zistite, ze su totalni analfabeti, otocte sa a chodte do dalsieho obchodu) - skuste predajnu prevadzkovatela tychto stranok (v Brne) Ak sa vam zda toho prislusenstva vela: verte ze tych dalsich 10 000.- do prislusenstva urobi z kamery uplne inu triedu (svetlo, mikrofon, predsadka, polarizacny filter, stativ). Osobne by som radsej kupil kameru za 20 tis a prislusenstvo za 10 tis ako kameru za 30 tis.... napr. Canon MVX20i za 21 tis CZK + prislusenstvo moze byt celkom dobra volba Pozn.: doplnky ku kamere som nekupoval od Canon, je to privelmi drahe, bateria je Unomat, mikrofon Rode, svetlo Unomat, karta SanDisk, brasna Lowepro, sirokouhla predsadka Soligor (je kombinovana s makro-cockou, takze mozete filmovat aj mravce), polarizacny filter Soligor (vacsinu z toho na www.pavex.sk) S pozdravom Marek