Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: P gs180 - JVC d650?
Myslím, že většina odpovědí se dá najít na těchto stránkách a bez dalších pochyb, ale k přesnému rozhodování je tu jednak můj E-mail a za druhé názory diskutérů (i Eda je bourák :-D). Preferujte spíš pro začátky osobní pocit z držení a designu; a teprve pak se zaměřujte na jeden nebo tři (malé) čipy... Brzy totiž přijdete na to, že kategorie "do 15-20 tisíců" je sice dnes už jakoby střední, ale mimo Sony HC94/96 (s daktylem) nebo Panasonicu GS280/300 asi nenabídne žádné zvláštní extáze, věřte mi. Jinýmy slovy: ten výběr nestojí na GS180/D650, ale spíše na tom, jaké jsou Vaše osobní představy o praktičnosti a funkcích a jaké se do toho vměstnají výsledky jednotlivých producentů. A já bych si z toho dua asi vybral Paňáka... :-D)
Re: P gs180 nebo JVC gr-d650 nebo ?
Oprava: počet Mpx na 1Mpx, opravuji na: počet Mpx CCD nad 1Mpx
Re: P gs180 nebo JVC gr-d650 nebo ?
---Na displej se nesahá tlapou, medvěde :-) , ale obrácenou rukou, hřbetem ruky k displeji a tuká se na displej jemně jen špičkou nehtu! ---velikost CCD je důležitější než množství! (čím více proužků, tím více Addidas???...) ---stabilizer je pro home video z ruky hooodně důležitý! Zoom naopak venku vpřírodě, ale daní za zooo bejvá malá širokoúhlost do interiérů! Ale! -snadnější je řešit delší optický zoom kamery širokou předsádkou, než naopak zvětšení zoomu dlouhou předsádkou! Bude vidět v rozíchv základním zoomu kruh-kraje daleké předsádky!... ---čím větší zoom, tím menší bejvá, pro snadné dosažení zoomu, což je jen manší výřez obrazu, CCD!... ---čím větší světlost objektivu (myslím průměr čistě skla ne závitu, to se někdy marketingově hooodně liší...) tím větší světelnost spolu s velikostí CCD!!!, do interierů nejdůležitější parametr! --- u miniDV a tedy ne-HD kamer nemá příliš počet Mpx na 1Mpx vliv na kvalitu obrazu, neb výstupní soubor má vždy rpzlišení jen 0,4Mpx... (720x576px)