Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Panasonic VDR-D150
Já jsem na netu zřídka a navíc přes modem (uaaaa:((), myslím, že když si dáte dotaz do sekce "problematika videa na PC", určitě vám někdo pomůže. Ale pokud tomu fakt moc nerozumíte (jako že já taky nejsem žádnej znalec), šel bych rovnou do nějakého dobrého PC obchodu, pokec s prodavačem znalým věci vám pomůže asi nejvíc...
zuzko a r2xxvltavo, jste v internetnovem obchode, doporucuji se zeptat na mailu, treba maji primo zde.
Díky za názor. Už jsme téměř rozhodnutí o koupi kamery miniDV a tímto jste mne potěšil. Nemůžete mi prosím nějakou kartu doporučit?
benway: Já si koupil Panasonic NVGS37 a až potom zjistil že ani jeden ze dvou mých počítačů nemá IEE1394 (holt sem blbej) a tak bych chtěl poprosit jestlis nemohl hodit alespon jeden odkaz na internetovej obchod, kde by se ta karta dala koupit, byl bych moc vděčnej. Já dosud nevěděl že něco takového existuje.
DVD kamery jsou spíše určené pro - "vyndej disk z kamery, strč ho do přehrávače a koukej", v počítači se upravují špatně a za cenu ztráty kvality. Jestli je jediným důvodem, proč jste zavrhla miniDV to, že nemáte IEE1394, tak to můžete vyřešit koupí karty - do tisícovky se bez problémů vejdete.
Jsem naprostý laik, tak mne berte s rezervou. Některé recenze i na jiných stránkách jsem četla, ale výsledek je tak 50% dobré a 50% špatné. Původně jsme chtěli miniDV, kameru, ale po zjištění, že pro vytváření DVD, nestačí pouze USB pro připojení s PC (prý je rychlost zachycených statických snímků přes USB pomalá a neodpovídá potom skutečnosti, jak byly snímky pořízeny) a vzhledem k tomu, že náš PC nemá DV výstu/vstup IE1394, tak jsme uvažovali přímo o kameře, která pořizuje DVD záznam, který by jsme pak v PC nanejvýš přes Pinacle Studio 9 upravili. Ale bylo nám řečeno, že záznam pořízený na DVD-R ještě odpovídá kvalitě v jaké byl pořízen v kameře, tak při pouštění na PC nebo v DVD přehrávači, ale že je potom horší kvalita na DVD-RW a ještě horší po úpravě v PC. Opravdu nevím jestli to není úplná blbost. Asi by jsme právě z důvodu různého mazání a úprav záznamu využívali DVD-RW.
Zkuste rozvést ten pojem nebo i zdroj informací o nekvalitě. Stopadesátka je základní model DVD-RAM-řady Panasonic a podle mého by měla v dobrých (světelných) podmínkách mít naprosto srovnatelné výsledky jako každá DVD-kamera. Na těchto stránkách je několik recenzí DVD-přístrojů, jež by Vám měly napovědět o nahrávacím formátu 8cm disků víc; víte-li, zač je toho loket MPEG2 pro editaci, na dovolenou postačí...