Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Zoufalost: Canon MVX300 vs Pana
diky za reakce. Panasonic GS180 jsem zavrhl, selskym rozumem 3 cipy budou drazsi nez 1, takze nekde jinde musi na te kamere usetrit.... -------------- Cetl jsem recenze na MVX300 a MVX450, obe se daji sehnat zhruba za stejnou cenu (MVX 300 se uz moc neprodava, ale jeste ji nekde maji skladem...) ------------- Co byste doporucili ma smysl jit do letosniho modelu MVX450??? Prijde mi ze lonsky model MVX300 nasadil v lowednu ladku celkem vysoko a letosni modely ho nepokonaly co do kvality obrazu....
Velikost CCD a světlost (průměr, neplást se světelností!) objektivu (a to čistého skla, průměr závitu je někdy silně zavádjící!!!..) a né počet CCD-ten může ovlivnit vyvážení barev za různých blbýchsvětelných podmínek především! Ale-fotáky maj jen jeden ale velký CCD (lepčí kompakty až 1/2") a jké maj fotečky! :-) --------prostě kupte si miniDv pásku, natočtě z růných kamer kousek a namluvte si o jaký model jde, pak si to u někoho stáhnite(nechte stáhnout na DVD jako data (AVI/DV)) a doma se vklidu koukněte a porovnejte a pak kupte, ale pod 20-25 tisíc a pod 1/3" velký CCD to nebude obecně žádná sláva!...
Taky řeším podobný problém, jen jsem ještě tak nezúžil výběr kamer ;-) Uvedu tedy užitečné informace, které jsem se zde již dozvěděl: Canon MVX3xx / MVX4xx mají větší CCD (1/4,5"), Panasonic NV-GS180 má sice 3CCD, ale stále jen 1/6". Pokud uvažujete s kamerou občas pořídit nějakou fotografii, tak Panasonic dělá fotky asi jako mobilní telefon, takže nic moc. Navíc Panasonic u modeli NV-GS180 dosáhl snížení ceny za cenu toho, že nepoužil optiku Leica (kterou jinak u 3CCD používá, třeba u starší GS140/150), optika Canonu bude tedy zřejmě lepší než základní optika Panasonic.