INSTAX se těší vzrůstající oblibě především NADŠENÉHO MLÁDÍ. Vůči ekonomické logice to není úplně pochopitelné, ale mrkněme na téma podrobněji...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Canon350i
Jde vidět, že si už více lidí všimlo,že starší miniDV kamery byly lepší než novější modely.Na to je jednoduchá odpověď.Snaha jít s cenou videokamer co nejníž, což se samozřejmě musí projevit, jelikož pochybuji, že by se tak rapidně slevnily kvalitní komponenty z níchž je \"dobrá\" kamera poskládána. Stačí si jen porovnat ceny v průběhu dvou let.
Bohužel je to tak jak píše pan Ivo. Nové modely z low end řady jsou mnohdy horší než jejich lonští (či starší) předchůdci. Týká se to ne jen velikosti čipu, kde je to částečně opodstatněno tlakem na snížení ceny u těchto základních modelů, ale taky absencí různých zdířek, hardwarovým zablokováním převodníků, nevýsuvností či nevýklopností hledáčků ... Chce-li někdo kvalitní stroj, musí si prostě připlatit. Zajímalo by mě co by pan Ivo říkal, kdyby si koupil 750i jako já :o) Asi by ho hodil z okna. Ale peněz není nikdy dost a jelikož jsem docela nutně kameru potřeboval tak jsem ji koupil. Dnes trochu lituji, že jsem nepočkal na akční slevy modelu 330i nebo 350i. Ale takhle by se dalo čekat stále. Myslím, pane Ivo, že nemusíte být až tak zklamaný, protože poměr cena/výkon je u této kamery na slušné úrovni. Avšak máte-li na vyšší model, určitě do něj jděte. Ale vždy budou dražší a lepší modely než si koupíte, strop je v tomto sortimentu hodně vysoko.
Nevidím dôvod, prečo by som nemal porovnáva staré a nové digitálne modely. Technický vývoj ide dopredu a mne sa zdá, že v oblasti amatérskych videokamier je to práve naopak. Je to, akokeby počítač z roku 2000 bol výkonejší, ako PC z roku 2005?!? Spomínaný model Sony TR8000 bol základný model ako aj Panasonic GS120, tak nevidím dôvod, prečo ich neporovna. Narozdiel, od toho, že vtedy sa so základným modelom dalo urobi dobré video a v dnešnej dobe už nie! A to, že Sony bolo väčšie súvisí s dnešným trendom miniaturizácie. Ja by som uvitál aj dnes robustnejšie kamery, ktoré sú pre prax vhodnejšie a nie miniatury, určené skôr na hranie a nie pre serioznu prácu. Áno, možen si vybra model za 50000Sk a viac, ale môj rozpočet je obmedzený. Ak to pôjde takto s novými modelmi ďalej, za chvílu budeme na kvalitatívnej úrovni analogového VHS-C-čka, ktoré som mal pred 10 rokmi.
Z těcho dvou příspěvků se mi zdá,jako by v nižší a střední třídě kamer šli výrobci cestou vynucené (žádané) digitalizace na úkor kvality obrazu a zvuku. Když porovnám mou starou Sonku 8 s nejnovějšími \"pidikamerami\" vypadá obraz i zvuk mé stařenky subjektivně lépe.A o co jde jiného ???Nakonec na TV nepoznám,jestli je to analog,nebo digi.
Na toto téma se dá napsat celá kniha, ale protože vím, jak mnoho (ne)fanoušků Canonu sem chodí, dejme na vědomí pouze fakta: Sony TR8000 coby model r. 2000 je masivním strojem s pohotovostní hmotností přes jeden kilogram, má CCD 1/4\" a objektiv s průměrem 37mm. Vy nebudete prvním ani posledním, kdo by chtěl po srovnání minulého se současným (obrazně) vrátit peníze, ale to platí i pro srovnání (např.) citlivosti S-VHS nebo Hi8 na slabé světlo v běžné TV-obrazovce proti mini-modernám m-DV. Mé zkušenosti recenzenta vzpomínané MVX350i byly veskrze pozitivní, ale já hodnotím VŽDY daný model v daném čase - nesrovnávám jej tedy s (např.) modely r. 2000. Jinak jste se vyjádřil nepochvalně ke GS120 - a vzpomeňte, na jaké startovní ceně (MOC) začínala! Ale s tím čekáním na MVX45i souhlas - taky jsem nadržený... :-D)