Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: Canon 600D = sileny sum z mikro
OK.. mě šlo o to, že pokud by to byla výrobní vada, šlo by o reklamaci.. pokud vracíš ve 14denní lhůtě pro nespokojenost s výrobkem, tak ano. Ale přesné podmínky pro zákazníky by mě zajímali též. K tomu by musel ale naspat zdejší Správce, jak to vlastně je.
Tak lhuta 14 dni jeste plati, pristroj vracim prodejci pro nespokojenost se sumem. Psal jsem na autorizovany servis a tam mi potvrdili ze to neni zavada ale vlastnost a vyskytuje se i u ostatnich kusu. To znamena ze Canon 600D se neda pouzivat s externim mikrofonem na cokoliv jineho nez nahravani rockoveho koncertu, coz je smutne, vzhledem k tomu ze ultrazoomy od teze firmy stoji polovic, maji stereo mikrofony misto mono a vubec nesumi. Poucil jsem se a jdu domlouvat pripadnou vymenu externiho mikrofonu za zoom H1/H2. Fotak jeste nevim jestli mu dam jeste jednu sanci s jinym kusem, nebo jestli mam utracet za vice "profi" 60D.
No divil bys ses, kolik je i v tiché místnosti šumu .-)) ale OK, pokud to dělá i jinde. Pak bych problém viděl buď v kabelu, le pokud to dělá jak na externí, tak interní nahrávání, hledal bych chybu v přístroji. Na vrácení (lhůta 14dní) to asi nebude, přístroj si už používal, ale na reklamaci jo.
Misto nijak nesouvisi, poprve jsem to zkousel venku vecer a sum stejny. Tento test je doma v tiche mistnosti, kde nebylo nic zapnute. Mikrofon byl na 50% citlivosti. Kdyz ho dam na 25% tak je sum temer neslysitelny - vyrazne slabsi, ale pak nelze prakticky nahravat normalni hovor, je to hodne slabe a neni temer slyset. Nahral jsem s tim jeden koncert kde je to jedno, ale tam ten mikrofon stal 3M od repraku na plne pecky, takze problem s hlasitosti nebyl. No budu predpokladat ze je pristroj vadny (muj canon powershot sx1 is stal polovinu a mikrofony vubec nesumi) a zkusim ho vratit prodejci - je koupeny pres internet a jeste to neni 14dni.
První věc, kterou bych zkusil, je změnit místo nahrávání, abych vyloučil prostředí. Dále, zda mikrofon není nastaven na největší citlivost. Ale mohu prohlásit, že Zoom H1 by takto nešuměl....