Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: HV20 nebo GS500?
Som majitelom GS500 a pokial mas podmienku kvalitny stabilizator, tak GS500 nie je ta spravna volba. Je tam sice osadeny opticky stabilizator, ktory je v recenziach vychvaleny a pre foto rezim postacujuci, ale pre video rezim nie je postacujuci. Mal som v ruke kamery, ktore mali digitalny stabilizator a stabilizovali lepsie. Pripada mi, ze kamera nedokaze rychlo reagovat, ma spozdenie a obraz jemne kmita. Je to takmer neviditelne, ale dobre oko to vidi. Urcite som bol spokojnejsi s digitalnou stabilizaciou od Sony, ked som nemal HV20
Jak na to koukám, prvotní vklad do diskuse bude identifikace: Podepíšete-li se jako "Jana", bude těžké radit bez patosu, jež zaslouží (možná) něžnější pohlaví (anebo větší ohleduplnost). Vyzkoušel-li jste si obě kamery v našem obchodě "in natura", pak bude asi zbytečné radit Vám ohledně ergonomie, ale LZE naznačit důležitá hlediska vývoje: GS500 je VYNIKAJÍCÍM na natáčení běžných videí v nejběžnějším distribučním formátu, jímž bývá DVD-video. HV20 umí krom toho jaksi nadstavbou navíc i video s vysokým rozlišením, ale to už tu bylo mockrát. Vezměte svůj výběr z druhé strany: pokud odhadnete, že se kamerová kariéra bude odvíjet v živnostenském využití té či oné kamery a do několika let se zaplatí, máte jasnou volbu v podobě GS500. Nezklame, dovede více v šeru a navíc vypadá (možná) kapku profesionálněji (zvláš na stativu). Máte-li ale plány bez "kšeftařského" využití, pak vyšší kvalita hovoří. :-)
HV 20 by měla lépe ostřit i díky instantnímu autofokusu (pomocné měření mimo objektiv), které omezuje právě to rozostřování. čeština není potřeba - stačí přečíst návod. Jinak mi připadám že za slabšího osvětlení je lepší GS 500. Je to ale Panasonic a zatím u všech, které jsem měl v ruce (nebo z nich zpracovával záznamy), se automatická barevná korekce srovnala až po několika vteřinách - zpočátku je vše domodra (není to ve všech případech, ale setkal jsem se s tím opravdu jen u Panasoniků).
Edo děkuji, i přes to že to bylo opravdu hodně krátké. HV 2O se mi líbí i přes to že má šílený hledáček bez kterého neumím točit a nemá češtinu, na GS 500 je hledáček velmi dobrý česky umí ale to by se dalo celkem zvládnout i bez ní, ale při zkoušení u Jelínků se mi zdálo že při pohybu rozostřuje. Zatím je těžké se rozhodnout ale vede HV 2O. Dik.
HV20!