Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: JVC GR-D200,220 nebo Canon 750i
Je zajímavé, že tě při výběru kamery nezajímá kvalita videozáznamu,protože mezi 0,8Mpix a 1,33Mpix je opravdu rozdíl.Já osobně jsem si Canon MV-750i pořídil,ale nebyl jsem s podáním obrazu spokojen,chyběla solidní drobnokresba (hlavně detaily obličeje při větším zoomu).Taky jsem se řídil při koupi větším zoomem. Proto jsem ji v lhůtě vrátil a vyměnil za Canon MVX-250i (1,33Mpix) a můžu ti říct, že je v tom velký rozdíl, hlavně při snímání při horších svět.podmínkách.A jsem s ní spokojen. Ale to jen z moji zkušenosti, kameru JVC jsem možnost vyzkoušet neměl.
2Re: JVC200 a Canon750i
Za uznání díky, i přes stále rozmanitější (?) obsah tohoto WEB-u nejsou častá. Ve Vašem výběru bude asi nejlepší si hned na začátku oba stroje - vynechejme D220 - sám zkusit do ruky a zjistit \"vo co gou\". Sám občas kamerou zkouším fotit (včera jsem si \"smlsl\" s HC85), ale po pravdě mám vždycky v kapse alespoň např. Pentax Optio S nebo podobnou miniaturku. Pokud se týká D220, není to zcela krok vpřed - např. nemá vstupy. Jinak pro JVC GR-D200 hovoří DF-rozlišení a má téměř vše \"IN\" vč. provozních D/A-vstupů a barevného hledáčku s výsuvným a výklopným tubusem, zatímco záporem je vedle ZOOM-u pouze umístění hlavního vypínače. Mezi finesami D200 ční ještě blesk, klady i zápory MV750i tu byly probrány mnohokrát - pokud opominete DF-režim, půjde možná o nejlepší volbu vzhledem k pořizovací sumě. No schválně: co napíšou případně uživatelé? Myslím, že názor Martina přede mnou bude poměrně obvyklým...
Re: JVC GR-D200,220 nebo Canon 750i
Dal bych přednost zoomu. V současné době fotoaparáty v kamerách je jen něco navíc. Prostě kvalit digitálních fotoaparátů nedosahují. Já osobně fotografuji digitálem, i zrcadlovkou (zatím kinofilmovou). Digitál taky umožňuje snímání videosekvencí, ale když potřebuji nahrát video, sáhnu po kameře. Potřebuji-li fotografii, sáhnu po fotoaparátu.