Naše čerstvé recenze jsou protkávány pověstnou Červenou nití smutku. A čiší z nich i nostalgický povzdech nad soumrakem VIDEOKAMER. Ale protože nohavice se nemají vyhrnovat, když brod je ještě daleko, neházíme pomyslnou flintu do žita...
Minská 37, Brno 616 00
Tel.: 541 218 591 a 601 331 994
E-mail: info@videokamery.cz
Po - Pá: 10:00-17:00
Re: MVX330i x HC42
Tak. Bude to SONY a basta, už mě nebaví se v tom plácat. Obětuju výklopný hledáček, dotykový disp. mi nevadí. Doufám, že kvalita obrazu mě uspokojí. Moc díky za Vaše info.
Podle me zkusenosti vyklopny hledacek neni nutnost, ale je fakt, ze uz jsem ho nekolikrat pouzil, takze to beru jako vyhodu.urcite bych se nerozhodoval jen podle hledacku,ale jako plus to beru. honza
Sony je orientovana predevsim na LCD, hledacek stoji tak trochu v pozadi, da se s nim samozrejme tocit, ale Canon je na tom s hledackem mnohem lepe. Cili se zarid podle toho, jaky zaujmes postoj ke sve predposledni větě :) Sony: vynikajici LCD; Canon: vyborny hledacek. Kdyz jsem mel Canon, pouzival jsem pri nataceni hledacek, u Sony zatim vetsinou tocim s LCD.
Petře, Honzo, díky za info. Ještě jeden dotázeček. Jak moc by mě, jako amatérovi mohlo vadit, že SONY nemá výklopný hledáček? To vyklopení mi přijde jako příjemná věc, když si chci kameru přece jen trochu opřít i o hlavu. Ale nevím, jestli nedopadnu jako s foákem, kde stejně většinou fotím podle LCD. Díky za jekékoliv info.
Upřesnění: Ty zmiňované typy Canonů v závorce jsem samozřejmě porovnával se stejnou kategorií u konkurence. (MV750i - Sony HC30 - Panasonic NV-GS15EG) (MVX330i - Sony HC42 - Pan. NV-GS140). Tu MV750 jsem vlastnil sám, 330ku kamarád, Pan.15 má švára, Sonku 42 měl spolupacient v nemocnici, tak jsme se domluvili a pak jsem k němu skáknul na čumendu, ostatní jsem měl jen v ruce u prodejce. To jen kvůli objektivitě, aby bylo zřejmé, co jsem opravdu v ruce měl, a co jen okukoval. (Mimochodem, chvilku jsem vlastnil i Samsung VP-D930i - docela slušná kamerka.)
presne stejne dilema jsem mel pred 3 mesici.nakonec jsem se priklonil ke canonu a zatim nelituji.kupoval jsem hlavne kvuli narozeni syna a potom samozrejme nejake zabery z dovolenych.takze tocim venku i v mistnostech a zatim spokojenost.i z tou hlucnosti kamery neni problem a to jsem kolikrat peknou chvilku cekal v tichu, nez z maleho vypadne nejake baba nebo tata. se stabilizatorem jsem take spokojen a v nouzi i ta fotka se necha udelat a je docela v pohode.pokud chci jen fotit, tak vyndam fotak.ale jak pises co clovek to nazor - ja koupil tutu a vubec nelituji. honza
Tomáši, obávám se, že si to budeš muset rozhodnout sám. Obě kamery jsou dobré. To co jsi sám napsal je pravda, Canonka má lepší čip, ale subjektivně (dle mého) se jí Sonka v kvalitě obrazu přinejmenším vyrovná. Sonka má lepší digitální stabilizér (alespoň dle mé praktické zkušenosti). Všechny vyšší funkce má však schované v dotykovém, ač velmi kvalitním, LCD, ale musíš si sám vyzkoušet, jak by ti to vyhovovalo (mě to např. naprosto nevadí). Canonky mají občas problém se zvýšenou hlučností mechaniky. Já trošku straním Sonce, Canon mě zklamal v kvalitě videa, ale možná jsem měl jenom smůlu na špatné kusy (MV750i a MVX300i), vysoko naopak u něho hodnotím ovládání. Zkus také pouvažovat nad výprodejem Canonů MVX 20, to už je o třídu výš a dají se sehnat ve stejné cenové hladině... (jen nemá mikrof. vstup). Ahoj.